Huis » Nieuws uit de sector  » Hoe de geluidskwaliteit van mini-draagbare luidspreker te beoordelen?

Hoe de geluidskwaliteit van mini-draagbare luidspreker te beoordelen?

11keer   2021-06-24

Iedereen is nodig voor geluidskwaliteit, zijn anders! Zoals:

In Europa en de Verenigde Staten luisteren ze graag naar een aantal zware basgeluiden, wat een van de redenen is waarom Bose\'s Bass goed is; in Azië, we lonen meer aandacht aan gelaagdheid, muziekgeluidsveld en muziekschoonheid. Deze Is er de reden waarom mensen als Bose zijn en denken dat de geluidskwaliteit erg goed is. Sommige mensen vinden het niet leuk. Natuurlijk denken ze dat het een van de redenen is waarom de geluidskwaliteit niet goed is.

Daarom, als u de geluidskwaliteit van een mini-draagbare luidspreker wilt beoordelen, moet u naar de volgende punten kijken:

1. Kijk of het geluid van de mini-draagbare luidspreker binnen het aanvaardbare bereik van menselijke oren bevindt

In elke afspeelapparatuur, als de geluidsdruk (eenheid: decibel) te hoog is, zal de luidere het volume zijn. Als het lange tijd doorgaat, zal het geluidsverontreiniging produceren en oorschade veroorzaken.

Daarom moet een mini-draagbare luidspreker met een goede geluidskwaliteit beginnen met de meest elementaire geluidsdruk.

Vanuit het perspectief van de geluidsdruk: onze menselijke oren zijn meer geschikt voor 60-70 decibel; 80-90 Decibels zullen erg luidruchtig en zenuwcellen zullen worden vernietigd; En als het volume hoger is dan 100 decibel, is het voldoende om de oren te laten klinken de haarcellen van interne hoorzitting of zijn beschadigd, waardoor gehoorverlies worden veroorzaakt.

Als we kijken naar de frequentie van het geluid: de geluidsgolven die we kunnen horen, zijn hoorbare geluidsgolven met een frequentiebereik van 20 tot 2000 Hz; Infrasound golven onder de 20 Hz en ultrasone golven boven 20000 Hz zijn onhoorbaar. De gehoorlimiet van elke persoon is echter anders, vooral met de leeftijd. Een kind kan bijvoorbeeld een maximum van 30.000 Hz tot 40.000 Hz horen. Met de leeftijd neemt de hoogste frequentie die wordt gehoord, ook afneemt. Oudere mensen rond de leeftijd van 50 kunnen alleen tot 13000 Hz horen, terwijl senioren in de leeftijd van zestig slechts 1000 tot 4000 Hz kunnen horen.

Dit is de reden waarom dezelfde stem heel levendig klinkt in een wereld die kinderen horen, maar het oudere gevoel dat het stil is. Voordat een Bluetooth-luidspreker met een goede geluidskwaliteit officieel wordt gelanceerd, is het noodzakelijk om deze factoren te beschouwen, hoe u de oren van jonge mensen kunt bevredigen, terwijl ze ook een aantal oudere oren bevredigen. Daarom is het afhankelijk van hoe de grote fabrikanten "hun magie tonen."

mini portable speaker

Neem NSP-220FR Mini draagbare spreker als voorbeeld!

Om te voldoen aan de hoorbehoeften van verschillende leeftijdsgroepen, en om het geluid te laten horen door alle mensen die comfortabel zijn, niet onaanvaardbaar.

We hebben meer gedaan dan een beetje huiswerk:

1. Beginnen om te overwegen van het uiterlijkontwerp

Om de geluidskwaliteit van de mini-draagbare luidspreker te voldoen aan de behoeften van iedereen \'s oren, van het uiterlijkontwerp, begonnen we te overwegen hoe ze het geluid van de mini-draagbare luidspreker beter spelen, en om het publiek te ontmoeten vraag naar geluidskwaliteit.

Nadat het geluid door de kabinetstructuur wordt gebroken, produceert het een soort echo- en reflectie-effect, en passeert dan in het menselijke oor, dat het stereogeluid van de mini-draagbare luidspreker aanzienlijk kan verbeteren, zodat elke gebruiker, of u nu jong bent of oud bovendien, wanneer u NSP-220FR hoort, kunt u de aanwezigheid van het driedimensionale effect voelen.

2. Verbeter de resolutie, zodat iedereen die de NSP-220FR mini-draagbare luidspreker comfortabel voelt.

We weten allemaal dat de melodie van muziek voornamelijk in het hoge bereik is geconcentreerd, maar gezien de manier waarop de geluidsgolven propageren, hoe hoger de geluidsgolffrequentie, hoe kleiner de energie, en hoe sneller het verdwijnt;

Als de resolutie van de luidspreker echter niet hoog genoeg is om de subtiele muzieksignalen nauwkeurig te herstellen, en het hoge frequentiebereik is onvoldoende, worden de toon en melodie chaotisch en wazig, om de charme niet te vergemakkelijken.

De responsfrequentie van een gewone mini-draagbare luidspreker is over het algemeen 120Hz-10kHz.

De fysieke responsfrequentie van NSP-220FR heeft door 20Hz gebroken tot 20 kHz. Als u een senior enthousiast bent, zult u het goudgehalte van dit product begrijpen na het lezen van deze gegevens. Een dergelijk klein kabinet kan een dergelijke brede frequentierespons hebben en het resultaat is dat de geluidsweergave zeer reëel is, en de individuele instrumenten kunnen perfect worden onderscheiden tijdens instrumentele prestaties.

Dit soort frequentie is niet eens in de vertrouwde Bose! Als je me niet gelooft, kun je vergelijken, de gegevens staan ​​op de officiële website!

mini portable speaker